Τι είναι το FRAPPE:
Το Frappe είναι ένα ποτό καφέ, που κατασκευάζεται με βάση τον διαλυτό καφέ, τον πάγο και το γάλα.

Πώς δημιουργήθηκε ο FRAPPE:
Επινοήθηκε τυχαία στην Ελλάδα, από έναν υπάλληλο της Nestlé, ο οποίος, χωρίς πρόσβαση σε ζεστό νερό – έριξε καφέ σε κρύο νερό και χύθηκε ανάμεσα στα γυαλιά μέχρι να γίνει ο αφρός. Ένα πολύ παρόμοιο κρύο ζυθοποιείο που ονομάζεται “αναψυκτικό για καφέ” είναι ένα πολύ παρόμοιο ποτό καφέ.

Πότε δημιουργήθηκε ο FRAPPE:
Ο Frappe εφευρέθηκε από τον Dimitrios Vakondios το 1957.

Συνταγή για FRAPPE:
-2 κουταλάκι του γλυκού διαλυτού καφέ
-μετά από 150ml νερού και γάλακτος
-Wentally, η ζάχαρη για γεύση
-ICE ή θρυμματισμένος πάγος

Προετοιμασία βήμα προς βήμα:
-Το πυθμένα του ψηλού γυαλιού, ρίχνουμε καφέ και ζάχαρη, ρίχνουμε 3 κουταλιές του νερού και ανακατεύουμε με ένα μίξερ σε frappe, μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα αφρού.
-Οι δεν έχει μίξερ, μπορεί να βάλει αυτά τα συστατικά σε ένα βάζο με ένα καρύδι και να ανακινήσει μέχρι να σχηματίσει το αφρό, στη συνέχεια να ρίξει σε ένα ποτήρι.
-Για το τέλος, ρίξτε το υπόλοιπο νερό και το γάλα στον τοίχο του γυαλιού και προσθέστε πάγο. Πίνουμε καφέ Frappe μέσα από ένα άχυρο.
-Οι αρέσει, μπορεί να διακοσμήσει την κορυφή του ποτού με ένα κηλίδα από κτυπημένη κρέμα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του FRAPPE και του κατεψυγμένου καφέ:
Η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ του πραγματικού frappe και του κατεψυγμένου καφέ είναι ότι στον κατεψυγμένο καφέ έχουμε να κάνουμε με φυσικό καφέ, γάλα και πάγο, ενώ το κύριο συστατικό του Frappe είναι ο διαλυτός καφές.

Ελληνική συσκευή αφρού γάλακτος:
Χάρη σε αυτή τη συσκευή σχεδιαστή, το Mild Frappe μπορεί να παρασκευαστεί σε μια στιγμή. Δώστε στον εαυτό σας μια στιγμή χαλάρωσης και απολαύστε τις γουλιές του αγαπημένου σας αναζωογονητικού ποτού. Ο κρύος καφές δεν έχει ανταγωνισμό.

FRAPPE τώρα:
Επί του παρόντος, ο Frappe είναι ο πιο δημοφιλής καφές στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά έχει ήδη βρει πολλούς εραστές σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής Πολωνίας.